ГОРЕЩА ОФЕРТА !!!
×

Рекламации

 

Гаранционни Условия и Рекламации
Гаранционни условия

Настоящата търговска гаранция потвърждава правата на клиентите в съответствие с чл. 112, чл. 111, чл. 114 и чл. 115 от Закона за защита на потребителите /обновен ДВ бр. 99/09.12.2005, изм. ДВ бр. 61 от 2014 година/. Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажби съгласно този закон. Съгласно чл. 117 и чл. 119 от същия и задълженията поети от производителите и вносители на обувни изделия към потребителите. Гаранционния срок на стоката е 30 дни. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация/чл. 112 от ЗЗП/ и да поиска от продавача да я преведе в съответствие с договора за продажба/чл. 113 от ЗЗП/. Съгласно алинеите от чл. 113, ремонтът трябва да се извърши в срок от 1 месец. Отстраняването на дефекта е безплатно за потребителя включително и пощенските разходи, ако се налагат такива/чл. 113 ал.4/. В случаи на невъзможност за ремонт на стоката поради неотстраняемост на дефекта (спукване на ходилото, сцепване на лицевата кожа, сцепване на друг лицев материал и др.) клиентът има право да поиска замяна с нова стока или разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума. Потребителят не може да претендира за намаляване на цената или възстановяване на заплатената сума, ако стоката е заменена с нова или дефектът е поправен в рамките на 1 месец/чл. 114 ал.2/. Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума на потребителя, когато е удовлетворил 3 рекламации, чрез извършване на ремонт в рамките на гаранционния срок и има наличие на следваща поява на същия дефект/чл. 114 ал.3/ДВ бр. 61/2014г. Потребителя не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначителна/чл. 114 ал.4/. Гаранционния срок спира да тече за времето необходимо за уреждане на рекламацията/чл. 115 ал.2/

 

Търговската гаранция е предоставена от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ/ВНОСИТЕЛЯ и важи за срок от 30дни след направената покупка, като следва да бъде уредена от ПРОДАВАЧА.

Продавачът декларира, че отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно чл.112-115 от ЗЗП.

Търговската гаранция покрива проявени дефекти въпреки правилната употреба на обувките. При правилна употреба спазвайте инструкциите упоменати по-долу в търговската гаранция.

 

Проявени дефекти даващи основание за рекламация:

- сцепване на лицевия материал /саята/

- пречупване на ходилото

- разцепване на ходилото

- падане на форта

- повредени ципове

- счупване на кленката или металната пластина в камерната част на обувката

- разкъсан шев на лицето

 

Метод за удовлетворяване на гаранционните претенции:

- поправяне на дефекта чрез ремонт на артикула в срок до 30дни от датата на приемане на гаранционната претенция.

- ако поправката е невъзможна – следва замяна на стоката с друга от същия вид.

- в случай на липса на същия по вид стока, следва замяна с друга по избор на клиента. В случай на разлика в цената, същата следва да бъде заплатена от него.

 

Рекламации не се приемат при опит за увреждане и дефекти, които са в следствие на неправилна употреба и поддържане или са причинени умишлено!

 

Гаранцията не покрива загубени или липсващи елементи, охлузвания и драскотини по тока, подметката и външната страна на обувките.

Пропускането на вода не се счита за рекламация по смисъла на тази гаранция, освен в случаите когато обувките са GORE-TEX, WATERPROOF или друго обозначение, че са непромокаеми.

Рекламации се предявяват в търговския обект, от където е закупена стоката . При закупени продукти от www.bonito.bg на e-mail  sales@bonito.bg

Потребителят има право да предяви рекламация независимо от предоставената търговска гаранция, съгласно Закона за защита на потребителите.

 

Моля, изпращайте продуктите почистени!

 

 

УКАЗАНИЯ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОБУВКИТЕ

 

* използвайте обувките според сезона и предназначението им.

* съхранявайте обувките при стайна температура на сухо и проветриво място.

* периодично сменяйте или почиствайте стелките.

* обувките трябва да се проветряват.

* да се избягва употребата на обувки без чорапи.

* обувки върху, които няма обозначение ВОДОУСТОЙЧИВИ /GORE-TEX, WATERPROOF и др./ може да пропускат вода.

* мокрите обувки трябва да се поддържат според инструкциите за поддръжка. Най-подходящо е влажните обувки да се сушат на стайна температура.

* не сушете принудително – парно, слънце и други източници на директна топлина.

* обувките не трябва да се съхраняват влажни.

* да се избягва пряк контакт с морска вода и продължителен престой на слънце.

* препоръчително е след употреба обувките да се оставят да „почиват” минимум 24часа, за да се даде възможност на кожата да изсъхне от поетата от краката влага.

* ползвайте подходящи средства за почистване и боядисване.

* при употреба се съобразявайте със спецификата на материалите, от които са изработени вашите обувки.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОБУВКИТЕ

 

* Не перете в машина! Не перете на ръка! Не избелвайте!

* замърсените обувки от естествена или изкуствена кожа трябва да се почистват с влажна кърпа и мек сапун. Ако са мокри – почистват се със суха кърпа и мек сапун.

* обувките от плат или брезент се почистват със сапунена вода и се оставят да изсъхнат при стайна температура.

* обувките от набук или велур се изчеткват със специална четка или средство за почистване на велур.

 

За повече информация и въпроси относно използването и поддържането на закупените от вас обувки, моля не се колебайте да се обърнете към нашите продавач-консултанти или sales@bonito.bg. Ние с готовност ще ви дадем подробни инструкции и съвети.

 

Относно връщане на продукти.

Ако си промените мнението, можете да върнете артикула в срок от 14 дни след получаване на пратката. Артикулът трябва да не е употребяван и в оригиналната си опаковка. Разходите по връщане на продуктите са за сметка на купувача. След като получим изпратената от Вас стока на адрес: гр.Русе, ул.Олимпи Панов №6, Бонито ЕООД и попълните електронната форма за рекламации /посочена по-долу/, в срок от 3/три/ работни дни ще възстановим платената от Вас сума по банков път на посочената от Вас във формуляра сметка.При необходимост не се колебайте да ни потърсите на телефон : 0889200690.

 При закупени продукти онлайн,чрез електронната форма за рекламации тук.

 

 

newsletter

АБОНИРАЙ СЕ
ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Научавайте първи за всички промоции
и оферти на нашия сайт.